Siirry pääsisältöön

Huipulla ja pohjalla

Heipä moi!

Tämän viikon tarinatuokiossa kerrataan vapaan viikonlopun reissua sekä kohtalokasta pelimatkaa Christchurchiin. Kerrottavaa riittää kiitettävään malliin, joten eiköhän mennä!

Moke Lake

Meillä oli pitkästä aikaa vapaa viikonloppu, joten suunnittelimme siihen pientä reissunpoikasta. Kyselimme joukkuekavereita matkaseuraksi, mutta samalle viikolle sattunut Re-O -week hillitsi opiskelijoiden haluja poistua kaupungista. Kyseessä on opiskelijoiden bileviikko, jonka ideana on järjestää toinen O-week (orientaatioviikko), joka on niin päheä bileviikko lukuvuoden alussa, että tottahan semmoinen pitää järjestää uudestaan! Useamman päivän mittainen märkä verotti myös osallistujia treeneistä. Huippukohtana (tai pohjakosketuksena) oli torstain harjoitukset, kun hallille saapui sen verran vähän pelaajia, että valmentaja päätti harjoitusten olevan vapaaehtoiset. Näin ollen puolet paikalle saapuneista lähti hallilta juhlimaan. Vedimme sitten reenit kuudella pelaajalla, minkä jälkeen lähtivät loputkin pyörähtämään kylillä.

Laajemman kiinnostuksen vuoksi laatu korvasi määrän ja lähdimme Miskan kanssa reissuun kahdestaan. Ajoimme perjantaina Queenstowniin, jossa kävimme katsomassa paikkoja ja Stampeden pelin Red Devilsiä vastaan, koska eihän sitä nyt kokonaan voi viikonloppua viettää ilman lätkää. Lauantai-aamuna aloitimme 4 tunnin ajomatkan kohti Milford Soundia, joka on suosittu nähtävyys länsirannikolla. Muiden rikkaiden aasialaisturistien tapaan hyppäsimme parin tunnin mittaiselle risteilylle, joka teki pienen lenkin vuonoa pitkin. Sijaintinsa takia kyseisellä vuonolla sataa vettä 2/3 vuodesta, mutta onneksi meille sattui hyvä päivä. Vettä tuli nimittäin ylhäältä, sivuilta ja toisinaan alhaalta päin, eikä tuuli ihan heittänyt laidan yli. Upea paikka oli silti ja 5/5 kokemus!

Vesiputous, Milford Sound

Queenstownista suuntasimme kohti Wanakaa, jonka suosituin nähtävyys ja instagrammatuin kohde on puu. Kävimme ajelulla vuoristojärvimaisemissa ja maanantai-aamuna kukonlaulun aikaan suuntasimme Roys Peakille. Siellä meitä odotti 16 km mittainen kävelyreitti, joka kohoaa lähes mailin merenpinnan yläpuolelle. Suomalaisen paikallisoppaamme suositusten mukaisesti lähdimme kiipeämään aikaisin, jotta näkisimme auringon nousevan vuorilta. mikä oli ehdottomasti näkemisen arvoista. Vuoren huippu kohosi lumirajan yläpuolelle ja näkymät olivat huikeat.

Roys Peak

Wanakasta suuntasimmekin takaisin D-kylään ja lätkän pariin. Loppukauden kaava oli selkeä: tarvitsimme voitot kaikista jäljellä olevista peleistä ja Admiralsin tulisi hävitä Stampedelle kaksi ottelua, jotta pääsisimme playoffeihin. Suuntasimmekin siis Christchurchiiin, jossa vastassa oli Red Devils, joka oli hävinnyt avausviikonlopun jälkeen kaikki ottelunsa. Lähdimmekin peliin Riemusta tuttuun tapaan takki auki ja naureskellen.

Christchurch on viime vuosikymmenen aikana kokenut kovia maanjärjistysten
ja joukkoammuskelun muodossa. 2011 sattuneen järistyksen johdosta
kaupunki on yhä isoilta osin työmaata, kuten tämä romahtanut kirkkokin.

Noh, vetäisimme maton omien jalkojemme alta ja hävisimme sarjan viimeisenä olevalle joukkueelle tyylipuhtaasti 5-1 heti lauantain kohtaamisessa. Lisäksi menetimme kolme pelaajaa: yksi sai loppukauden pelikieltoa keihästämisestä, toinen kärsi aivotärähdyksen ja kolmas tuli kipeäksi. Sunnuntain pelin lähtökohdat eivät siis näyttäneet kovin hyvältä ja puolivälissä olimmekin jo 4-1 häviöllä. Mutta kuinkas sitten kävikään! Joukkueemme ei luovuttanut ja saimme kavennettua pelin 4-2:en ennen toisen erän loppua. Täsmähankintamme Miska napautti kauhealla siniviivalaserilla kiekon pönttöön kolmannessa erässä syötettyään kaksi ensimmäistä maalia uskomattomilla oivalluksillaan. Viimeisen minuutin alkaessa olimme yhä maalin tappiolla, mutta vastustaja hölmöili pahemman kerran. Heille oli tulossa jäähy ja peli oli vihelletty poikki, kun toisella heidän pelaajistaan meni vati nurin ja hän meni tönimään meidän pelaajaamme sopimattomasti. Näin saimmekin 2 pelaajan ylivoiman ja otimme maalimolarin pois, eikä aikaakaan, kun peli oli tasan ja meillä yhä ylivoima. Kanadalaisvahvistuksemme onnistui vielä lyömään kiekon verkon perukoille 16 sekuntia ennen pelin loppua hiljentäen täyteen ahdetun hallin. Voitto teki joukkueelle hyvää, sillä olimme hävinneet viimeiset 7 ottelua putkeen. Viikonlopun maalikooste löytyy tästä.

Auringonnousu, Wanaka

Viimeiselle peliviikolle lähtökohdat ovat mielenkiintoiset, sillä lopulliset runkosarjasijoitukset ovat jo varmistuneet kaikkien joukkueiden osalta. Ensi viikonlopulta meiltä on poissa yksi pelaaja pelikiellon takia, toinen aivotärähdyksen johdosta ja australialaisvahvistuksemme päätti lähteä keskiviikkona kotiin, koska playoff-paikka menetettiin. Saapa nähdä, joutuuko sitä itse vetämään kenttäpelaajan varusteet niskaan!

Kiitos jälleen lukijoille, palataan asiaan! Lisää kuvia reissusta Instagramin puolella: @htiki.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäätä, lunta ja seikkailuja

No se on moro taas! Round hill, Tekapo Reissussa on siirrytty tukevasti lätkäkauden jälkeiseen aikaan, kuten somepäivityksistä on sattanut huomata. Viime aikoina on tullut vietettyä enemmän aikaa laskettelukeskuksissa kuin kaukaloissa, mutta ihan tyystin ilman lätkäkiekkoa ei suinkaan ole tarvinnut olla! Kahden viime viikon kohokohtana ovat olleet kohtaamiset tuntemattomien ihmisten kanssa, uusien ystävien tekeminen sekä tämän viikonlopun reissu.  Auringonnousu, Lake Tekapo.  Ohausta matka jatkui Tekapoon, keskelle Eteläsaarta. Paikka on tunnettu kauniista järvestään sekä tähtitaivaasta, joka on Unescon maailmanperintökohde. Vietin Tekapossa kolme päivää patikoiden, ajellen ympäriinsä sekä lasketellen. Illat ihastelin tähtitaivasta ja aamut auringonnousua, kun kylmän auton takapenkiltä sain keräiltyä itseni. Päädyin myös istumaan iltaa australialaisen perheen kanssa, joka halusi väkisin tarjota minulle illallisen ja useamman kokiksen. Mikäs siinä, pitäähän tämm

Kausi loppu, matka jatkuu

Heipä hei! Lätkäkausi Uudessa-Seelannissa tuli päätökseen heinäkuun viimeisenä viikonloppuna. Loppusijoituksemme sarjassa oli toiseksi viimeinen, mutta pienessä sarjassa se tarkoittaa, että olimme neljän parhaan joukossa. Posin kautta! Guys are good guys! Kuva: Michael Trillo @michaeltrillonz Viimeisenä peliviikonloppuna kohtasimme sarjakakkosen, Aucklandin Botany Swarmin. Olimme jälleen menettäneet pelaajia edellisviikonlopusta ja oma kenttäpelaajadebyyttini oli lähempänä kuin koskaan. Lähellä oli myös sarjan vanhimman pelaajan tittelin siirtyminen uuteen osoitteeseen, kun valmentajamme harkitsi vakavasti pelaavansa viimeisissä peleissä. Joukkueen keski-ikä saatiin kuitenkin pidettyä alle kahdenkymmenen, kun saimme rookiejunnuja peleille. Pojat ottivat paikkansa kokoonpanossa ja pelasivat rohkeampaa peliä kuin useat paikkansa jo vakiinnuttaneet konkarit. Ensimmäisessä matsissa olimmekin vielä puolenvälin tienoille 2-1 johdossa, mutta kokeneempi vierasjoukkue onnistui

Feel the Thunder!

Hei vaan! #30 of the Green Machine Kuva: Mike Froger Männä viikolla saatiin vihdoin tosipelit käyntin, kun viime kauden mestari West Auckland Admirals saapui vierailulle. Yleisöä peleissä oli huomattavasti enemmän kuin harjoitusotteluissa ja tunnelmaa riitti, vaikka suurikokoisessa hallissa äänet tuppaavat häviämään. Sarjan pelithän pelataan siten, että joka viikonloppu pelataan samassa kaupungissa kaksi ottelua samaa joukkuetta vastaan, joten pelasimme Admiralsia vastaan perjantaina ja lauantaina. Perjantain ottelusta muodostui melkoinen trilleri. Amiraalit yllätettiin housut kintuissa ja puolen minuutin jälkeen johdimme 1-0. Pian menimme 2-0 johtoon ja sen jälkeen osuimme kahdesti tolppaan. Peli olisi siis voinut olla meille jo 4-0 ennen erän puoliväliä. Päätimmekin siis antaa tasoitusta ja otimme pari jäähyä (30 minuuttia koko illan aikana, joista 20 oli 2 min rangaistuksia) ja ekan erän jälkeen peli olikin kutkuttavasti 2-2. Toisessa erässä annoimme vielä enemmän tasoitust