Siirry pääsisältöön

Auckland & uusi tulokas

Heipä hei!

Orangilla oli viesti joukkueellemme.


Kiirettä on pitänyt, kun viime päivityksestä on päässyt vierähtämään useampi viikko. Pahoittelut tästä! Tällä välin olemme käyneet kahdesti häviämässä Aucklandissa ja nokkaan tuli myös kotipeleistä Stampedea vastaan, joten olemme luisuneet ikävään kuuden pelin tappioputkeen. Reissaamisen, töiden ja jääkiekon ohella kiirettä on pitänyt myös joukkueen taustapuuhasteluiden yms. mukakiireiden parissa.

Kävimme kaksi viikkoa sitten Aucklandissa pelaamassa Botany Swarmia vastaan. Joukkueen erikoisuutena tällä kaudella on sarjan ensimmäinen naispäävalmentaja. Hänen johdollaan Swarm porskuttaa tällä hetkellä sarjataulukossa toisena, kun viime kauden sijoitus oli toiseksi viimeinen. Lisäksi heidän kauttaan on värittänyt italialainen import-puolustaja, joka lähti kotiin ennen ensimmäistä peliä, huhujen mukaan peräti kolmen Aucklandissa vietetyn päivän jälkeen! No, kukin tavallaan ja kuha on varaani jne.

Swarmia vastaan meillä ei ensimmäisessä ottelussa ollut mitään palaa ja hävisimme 7-1. Emme uskaltaneet pitää kiekkoa ja vastustaja osasi rakentaa peliä, siinä missä me tyydyimme roiskimaan ja selviytymään vaihdosta toiseen, tosin tässäkin heikosti onnistuen. Toinen peli oli huomattavasti tasaisempi ja johdimme 2-1 kahden erän jälkeen, mutta toisen erän lopussa kaksi avainpuolustajaamme loukkaantuivat. Lisäksi kaksi pelaajaa oli hetken pois pelistä, kun heidän kasvonsa ottivat osumaa ja niitä jouduttiin paikkailemaan, joten pelasimme hetkellisesti kolmella puolustajalla ja vajailla hyökkäyskentillä. Olimme muutenkin vain kolmella kentällä liikenteessä, emmekä pysyneet mukana ja hävisimme lopulta 4-2. Pelin jälkeen kävi ilmi, että loukkaantuneet puolustajat ovat loppukauden sivussa. Näin lupaavasti alkanut kausi olikin yhtäkkiä kääntynyt päälaelleen ja kentälliseltä pelaajia oli parasta ennen- päiväys mennyt vanhaksi ennen aikojaan. Siinä sitten laitettiin verkkoja ryhmächatteihin ja toivottiin, josko kala uisi haaviin.

Auckland

Ja melkoinen made sieltä tulikin! Neljän pelaajan aukkoa paikkaamaan saapui täsmähankinta Miska "Misce" Autio heti, kun hän ja joukkueenjohto löysivät tavan saada mies maahan ohi viisumikäytäntöjen ja tullien. Tunsin Miskan etukäteen hyvin, sillä pelasimme viime kauden samassa joukkueessa jääkiekkoa ja korttia. Poika lensi suoraan Aucklandiin ja oli heti peleillä Admiralsia vastaan. Miskan väsymyksen tasoa oli vaikea arvoida, sillä hänen juttunsa olivat yhtä väsyneitä kuin ennenkin. Pelissä jet lagia ei puolestaan näkynyt tippaakaan, vaan luistin liisi ja kikkoja tuli kuin liukuhihnalta. Valitettavasti yhden miehen armeijalla ei saatu käännettyä pelejä voitollisiksi Admiralsin tasoista joukkuetta vastaan, vaan ensimmäinen peli hävittiin 6-2 ja toinen 5-2. Näin ollen Aucklandista poistuttiin toistamiseen lähes tyhjin käsin; tällä kertaa ei menetetty pelaajia, mutta saatiin yksi tilalle!

Miskan ensimmäisellä viikolla Dunedinissa kävimme katselemassa paikkoja ja ajelemassa ympäriinsä. Yritimme myös leikkiä aikuisia ja hoitaa käytännön asioita, vaihtelevalla menestyksellä. Lisäksi harjoittelimme ahkerasti jääkiekkoa ja valmistauduimme kauden tärkeimpiin otteluihin Stampedea vastaan. Joukkue sai hommattua myös toisen uuden pelaajan, joka kuitenkin ilmeisesti lentokentällä (?) satutti jalkansa eikä ollut pelikunnossa viikonloppuna. Stampede oli yhtä Swarmille hävittyä ottelua lukuunottamatta voittanut kaikki ottelunsa ja on selkeä mestarisuosikki tällä kaudella. Meidän lähtökohdat olivat puolestaan suboptimaaliset, mutta lähdimme silti haastamaan ennakkoluulottomasti. Peli oli toisen erän alkupuolella tasan 2-2, mutta yleensä parempi joukkue löytää lopulta tavan voittaa pelit. Ottelu päättyi lukemiin 3-6, ja viimeinen maali oli erikoisimpia tyhjiin tehtyjä maaleja, mitä olen livenä nähnyt. Meillä oli kiekko hyökkäysalueella ja puolustaja laukoi kohti maalia siniviivalta. Laukaus osui heti ensimmäiseen vastustajan pelaajaan, kimposi tämän polvisuojista toiseen päätyyn ja liukui tyhjään maaliin.

 Näkymiä Otago Trooper's Memorialilta
Pelin jälkeen valmentajat ja pari pelaajaa pitivät hyviä tsemppipuheita, joilla valettiin uskoa omaan tekemiseen ja siihen, että voimme voittaa seuraavan päivän pelin. Se vaatii vain fiksua pelaamista ja tsemppaamista. Noh, niillä puheilla ei pitkälle pötkitty, vaan kuonoon tuli 0-7. Muuten peli oli ihan hyvä, mutta meillä ei ollut saumaa, palaa eikä mahdollisuuksia. Näin tappioputki kasvoi kuuteen otteluun ennen taukoviikkoa ja Christchurchin pelireissua. Mahdollisuus playoffeihin ja 3. sijaan on yhä olemassa, mutta se vaatii kahdeksan pisteen eron kuromista neljässä pelissä sekä Admiralsin tappioita. Mutta ei heitetä kirvestä kaivoon, ihmeitä tapahtuu kun niitä tehdään!

Sininen on mun lempiväri.


Mitäs muuta:

Dunedinin lähistöltä löytyy hienoja rantoja ja upeita maisemapaikkoja. Etenkin, jos on auto käytössä, on helppo tutustua ja löytää siistejä mestoja 5-30 minuutin ajomatkan päässä kaupungista. Mäet alkavat kohoamaan hiekkarantojen välittömästä läheisyydestä, mikä tekee maisemista dramaattisia. Toisinaan kalliot kohoavat korkealle suoraan merestä, mikä on hienon näköistä.

Auckland on yli 1 000 km pohjoisempana kuin Dunedin, ja siellä onkin huomattavasti lämpimämpää. Kävimme katselemassa paikkoja ja auringon noustua kunnolla oli ihan t-paitakelit, keskellä talvea. Miljoonakaupungissa riittäisi varmasti nähtävää, mutta rajallisen aikataulun vuoksi pyörimme lähinnä keskustassa.

Seuraavaksi edessä on vapaa viikonloppu, jonka aiomme käyttää suuntaamalla Queenstownin kautta Milford Soundille sekä Wanakaan. Jee!

Töissä kulutetaan aikaa ja odotetaan, että päivä loppuisi jo.

Sellaista tällä kertaa, kiitos lukijoille!

Auringonlasku, Harington Point

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäätä, lunta ja seikkailuja

No se on moro taas! Round hill, Tekapo Reissussa on siirrytty tukevasti lätkäkauden jälkeiseen aikaan, kuten somepäivityksistä on sattanut huomata. Viime aikoina on tullut vietettyä enemmän aikaa laskettelukeskuksissa kuin kaukaloissa, mutta ihan tyystin ilman lätkäkiekkoa ei suinkaan ole tarvinnut olla! Kahden viime viikon kohokohtana ovat olleet kohtaamiset tuntemattomien ihmisten kanssa, uusien ystävien tekeminen sekä tämän viikonlopun reissu.  Auringonnousu, Lake Tekapo.  Ohausta matka jatkui Tekapoon, keskelle Eteläsaarta. Paikka on tunnettu kauniista järvestään sekä tähtitaivaasta, joka on Unescon maailmanperintökohde. Vietin Tekapossa kolme päivää patikoiden, ajellen ympäriinsä sekä lasketellen. Illat ihastelin tähtitaivasta ja aamut auringonnousua, kun kylmän auton takapenkiltä sain keräiltyä itseni. Päädyin myös istumaan iltaa australialaisen perheen kanssa, joka halusi väkisin tarjota minulle illallisen ja useamman kokiksen. Mikäs siinä, pitäähän tämm

Kausi loppu, matka jatkuu

Heipä hei! Lätkäkausi Uudessa-Seelannissa tuli päätökseen heinäkuun viimeisenä viikonloppuna. Loppusijoituksemme sarjassa oli toiseksi viimeinen, mutta pienessä sarjassa se tarkoittaa, että olimme neljän parhaan joukossa. Posin kautta! Guys are good guys! Kuva: Michael Trillo @michaeltrillonz Viimeisenä peliviikonloppuna kohtasimme sarjakakkosen, Aucklandin Botany Swarmin. Olimme jälleen menettäneet pelaajia edellisviikonlopusta ja oma kenttäpelaajadebyyttini oli lähempänä kuin koskaan. Lähellä oli myös sarjan vanhimman pelaajan tittelin siirtyminen uuteen osoitteeseen, kun valmentajamme harkitsi vakavasti pelaavansa viimeisissä peleissä. Joukkueen keski-ikä saatiin kuitenkin pidettyä alle kahdenkymmenen, kun saimme rookiejunnuja peleille. Pojat ottivat paikkansa kokoonpanossa ja pelasivat rohkeampaa peliä kuin useat paikkansa jo vakiinnuttaneet konkarit. Ensimmäisessä matsissa olimmekin vielä puolenvälin tienoille 2-1 johdossa, mutta kokeneempi vierasjoukkue onnistui

Feel the Thunder!

Hei vaan! #30 of the Green Machine Kuva: Mike Froger Männä viikolla saatiin vihdoin tosipelit käyntin, kun viime kauden mestari West Auckland Admirals saapui vierailulle. Yleisöä peleissä oli huomattavasti enemmän kuin harjoitusotteluissa ja tunnelmaa riitti, vaikka suurikokoisessa hallissa äänet tuppaavat häviämään. Sarjan pelithän pelataan siten, että joka viikonloppu pelataan samassa kaupungissa kaksi ottelua samaa joukkuetta vastaan, joten pelasimme Admiralsia vastaan perjantaina ja lauantaina. Perjantain ottelusta muodostui melkoinen trilleri. Amiraalit yllätettiin housut kintuissa ja puolen minuutin jälkeen johdimme 1-0. Pian menimme 2-0 johtoon ja sen jälkeen osuimme kahdesti tolppaan. Peli olisi siis voinut olla meille jo 4-0 ennen erän puoliväliä. Päätimmekin siis antaa tasoitusta ja otimme pari jäähyä (30 minuuttia koko illan aikana, joista 20 oli 2 min rangaistuksia) ja ekan erän jälkeen peli olikin kutkuttavasti 2-2. Toisessa erässä annoimme vielä enemmän tasoitust