Siirry pääsisältöön

Queenstown

Tjeerve!

Woo hoo!

Viime viikonloppuna suuntasimme Queenstowniin pelireissulle. Kyseessä on pieni, noin 16,000 asukkaan kaupunki, joka on suosittu turistikohde. Kotijoukkue Skycity Stampede on talvisin kaupungin ykkösjuttu ja pieni halli on joka kerta loppuunmyyty. Tätä edesauttaa se, että Stampede on aina mestarisuosikkien joukossa. Tälle kaudelle he ovat hankkineet Ison-Britannian maajoukkueessakin pelanneen Liam Stewartin, joka on rock-legenda Rod Stewartin ja uusi-seelantilaisen malli-näyttelijä Rachel Hunterin poika. Ekstrahypen lisäksi tämä hankinta on auttanut NZIHL:aa ylittämään paikallisen uutiskynnyksen, mitä ei ihan joka päivä tapahdukaan. Käynnissä onkin siis positiivinen lumipalloefekti, joka kasvaa syödessä!

Lähtökohtaisesti meillä piti olla etulyöntiasema, sillä olimme voittaneet edellisenä viikonloppuna hallitsevan mestarin, ja Stampede pelaisi vasta kauden ensimmäiset ottelunsa. Läpikävely siitä tulikin, hävisimme nimittäin tennislukemin 6-0 ja 6-2. Olimme koko viikonlopun niin hyvässä pesukoneessa, että Electrolux pyytää varmaan kohta mainoskuvauksiin. Torjuntojakin kertyi viikonlopun aikana 100 kappaletta kahdessa pelissä.

Katsomon lisäksi myös maalinedustalla riitti väkeä.
Kuva: Mike Froger


Tunnelma molemmissa matseissa oli huikea! Hallissa oli koko ajan mökä päällä ja jään tapahtumiin reagoitiin voimakkaasti. Pukukoppiin käveltiin kirjaimellisesti katsomon läpi, joten huutelua tuli mukavasti, tosin monet paikallisfanit tulivat myös antamaan läpyjä ja tsemppejä. Vierasjoukkueelle tarkoitetut pukukopit oli vastikään rakennetut, kun aiempina vuosina pukuhuoneen virkaa on toimittanut jokin autotallin tyyppinen huone. Kaiken kaikkiaan koko halli oli mielestäni tosi siisti ja siellä pelaaminen hieno kokemus.

Hauskoja juttuja:

-Pelien välisenä aamuna kävimme aamukävelyllä kahvilassa, jonka omistaa yksi Stampeden kovimmista faneista. Siellä työskenteli myös hänen äitinsä, kokonaan pinkkiin pukeutunut ja pinkkitukkainen vanhempi rouva, joka haukkui joukkueemme pystyyn, mutta kysyi myös, että kuka teistä on se maalivahti. Pojat osoittivat minua, ja oletin, että hän alkaa antaa minulle henkilökohtaisesti todella isolla saavilla rapaa, mutta sainkin pelkästään posia! Olin kuulemma ainoa, joka oli tullut pelaamaan ja joukkueeni tulisi ottaa minusta esimerkkiä. Hän myös esitteli minut kahvilassa olevalle suomalaiselle, joka oli ensimmäinen tapaamani suomalainen yli kuukauteen.

-Viikonlopun jälkeinen maanantai oli Queen's Birthday, joka on yleinen vapaapäivä. Joukkuekaverini kysyi, haluanko jäädä ylimääräiseksi päiväksi Queenstowniin katselemaan paikkoja ja tekemään juttuja, joten niinpä teimme. Kävimme katselemassa paikkoja, teimme pienen vaelluksen vuorille ja hyppäsin benjihypyn, mikä oli huikea kokemus!
Bob's cove.

-Thunderin Facebook-sivuilla oli hetken aikaa mahdollista tilata fanituotteita. Tilaukset menivät kiinni sunnuntaina, ja maanantaina sain kuulla, että eniten oli tilattu pelipaitoja nimellä ja numerolla Tikkanen #30. En olisi ikinä uskonut, että saan kokea jääkiekossa jotain tällaista, joten kyllä lämmitti mieltä!

-Uuden-Seelannin jääkiekko ei saa kovinkaan suurta mediahuomiota, mutta kahden innokaan vapaaehtoisen pyörittämä Puck Yeah tekee huikeaa duunia paikallisen kendon ilosanoman levittämiseksi. He tekevät highlight-koosteet peleistä, kirjoittavat juttuja nettisivuille ja someen sekä pyörittävät suosittua podcastia, jota pystyy kuuntelemaan Spotifyssa. Kuuntelin eilen uutta jaksoa, joka nosti melkoisen hymyn huulilleni, kun toinen juontajista kertoi, että olen hänen uusi suosikkipelaajansa! Juttelin heidän kanssaan Instagramissa ja he haluavat minulta haastattelun podcastiin. Hienoja kokemuksia!

- Tapasin tänään lisää huikeita ihmisiä, kun bongasin somesta toisen Dunedinissa majailevan suomalaisen, joka on myös opiskellut Liikunnalla. Kävimme kävelylenkillä katselemassa paikkoja ja oli virkistävää puhua vaihteeksi pari tuntia suomea. Pieni on maalima!

Aika makeita juttuja on siis tullut taas koettua! Parasta on, että lystiä on vielä rutkasti jäljellä.

Joukkuekaverimme on Queenstownista ja näytti meille paikkoja,
joita ei googlaamalla löydä.
Ensi jaksoon!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäätä, lunta ja seikkailuja

No se on moro taas! Round hill, Tekapo Reissussa on siirrytty tukevasti lätkäkauden jälkeiseen aikaan, kuten somepäivityksistä on sattanut huomata. Viime aikoina on tullut vietettyä enemmän aikaa laskettelukeskuksissa kuin kaukaloissa, mutta ihan tyystin ilman lätkäkiekkoa ei suinkaan ole tarvinnut olla! Kahden viime viikon kohokohtana ovat olleet kohtaamiset tuntemattomien ihmisten kanssa, uusien ystävien tekeminen sekä tämän viikonlopun reissu.  Auringonnousu, Lake Tekapo.  Ohausta matka jatkui Tekapoon, keskelle Eteläsaarta. Paikka on tunnettu kauniista järvestään sekä tähtitaivaasta, joka on Unescon maailmanperintökohde. Vietin Tekapossa kolme päivää patikoiden, ajellen ympäriinsä sekä lasketellen. Illat ihastelin tähtitaivasta ja aamut auringonnousua, kun kylmän auton takapenkiltä sain keräiltyä itseni. Päädyin myös istumaan iltaa australialaisen perheen kanssa, joka halusi väkisin tarjota minulle illallisen ja useamman kokiksen. Mikäs siinä, pitäähän tämm

Kausi loppu, matka jatkuu

Heipä hei! Lätkäkausi Uudessa-Seelannissa tuli päätökseen heinäkuun viimeisenä viikonloppuna. Loppusijoituksemme sarjassa oli toiseksi viimeinen, mutta pienessä sarjassa se tarkoittaa, että olimme neljän parhaan joukossa. Posin kautta! Guys are good guys! Kuva: Michael Trillo @michaeltrillonz Viimeisenä peliviikonloppuna kohtasimme sarjakakkosen, Aucklandin Botany Swarmin. Olimme jälleen menettäneet pelaajia edellisviikonlopusta ja oma kenttäpelaajadebyyttini oli lähempänä kuin koskaan. Lähellä oli myös sarjan vanhimman pelaajan tittelin siirtyminen uuteen osoitteeseen, kun valmentajamme harkitsi vakavasti pelaavansa viimeisissä peleissä. Joukkueen keski-ikä saatiin kuitenkin pidettyä alle kahdenkymmenen, kun saimme rookiejunnuja peleille. Pojat ottivat paikkansa kokoonpanossa ja pelasivat rohkeampaa peliä kuin useat paikkansa jo vakiinnuttaneet konkarit. Ensimmäisessä matsissa olimmekin vielä puolenvälin tienoille 2-1 johdossa, mutta kokeneempi vierasjoukkue onnistui

Feel the Thunder!

Hei vaan! #30 of the Green Machine Kuva: Mike Froger Männä viikolla saatiin vihdoin tosipelit käyntin, kun viime kauden mestari West Auckland Admirals saapui vierailulle. Yleisöä peleissä oli huomattavasti enemmän kuin harjoitusotteluissa ja tunnelmaa riitti, vaikka suurikokoisessa hallissa äänet tuppaavat häviämään. Sarjan pelithän pelataan siten, että joka viikonloppu pelataan samassa kaupungissa kaksi ottelua samaa joukkuetta vastaan, joten pelasimme Admiralsia vastaan perjantaina ja lauantaina. Perjantain ottelusta muodostui melkoinen trilleri. Amiraalit yllätettiin housut kintuissa ja puolen minuutin jälkeen johdimme 1-0. Pian menimme 2-0 johtoon ja sen jälkeen osuimme kahdesti tolppaan. Peli olisi siis voinut olla meille jo 4-0 ennen erän puoliväliä. Päätimmekin siis antaa tasoitusta ja otimme pari jäähyä (30 minuuttia koko illan aikana, joista 20 oli 2 min rangaistuksia) ja ekan erän jälkeen peli olikin kutkuttavasti 2-2. Toisessa erässä annoimme vielä enemmän tasoitust